Nu gesloten08:00 - 20:00
088 - 551 4444
Meestgestelde vragen

Overweegt u zonnepanelen?

ZakelijkDuurzaam
Gepubliceerd op: 04 september 2023
Leestijd: 2 minuten

Zonnepanelen verzekeren, is dat nodig?

Het opwekken van zonne-energie is iets wat elk bedrijf graag zou willen. De laatste jaren wordt er behoorlijk geïnvesteerd in zonnepanelen. Op de langere termijn is dit een effectieve manier om kosten te besparen. Bovendien verdient de gemiddelde investering in zonnepanelen zichzelf terug binnen vijf jaar. Wellicht heeft u zich hier al in verdiept en overweegt u ook om voor uw onderneming te investeren in zonnepanelen. Wij willen u graag wat tips meegeven als u deze investering gaat maken, omdat het gevolgen kan hebben voor uw verzekeringsdekking.

Het lijkt eenvoudig maar naast de voordelen brengen zonnepanelen risico’s met zich mee. Zonnepanelen zijn steeds vaker de oorzaak van bijvoorbeeld een gebouwenbrand. Om dit risico te beperken is het belangrijk dat er tijdens de installatie rekening gehouden wordt met een aantal bouwkundige en installatietechnische punten. Om die reden is ons advies om een erkend installatiebureau in de arm te nemen, zowel bij het aanbrengen, het jaarlijkse onderhoud en inspectie.

Interesse in zonnepanelen?

Mocht u interesse hebben in zonnepanelen? Wij helpen u met het beoordelen van de risico’s in overleg met uw verzekeraar. Wij ontvangen dan graag de volgende informatie, die u bij de installateur kunt opvragen:

  • Plan van aanpak
  • Installatieplan
  • Programma van eisen (PVE)
  • Isolatiemateriaal van het dak
  • Constructieberekening dient plaats te vinden.
Deel artikel

Bel mij voor vrijblijvend advies

Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug (op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur).

Of bel ons op: 088 551 4444

Uw naam*
+40 jaar
100% onafhankelijk
+375.000
klanten gingen u voor
8.3
voor klantvriendelijkheid
12
kantoren in NL