Nu gesloten08:00 - 20:00
088 - 551 4444
Meestgestelde vragen

Zorgeloos op vakantie? Wij geven u tips.

ParticulierPersonen
Gepubliceerd op: 12 maart 2023
Leestijd: 3 minuten

Vakantie moet zijn: genieten, uitrusten, geen gezeur, geen zorgen. Zelfs als er tijdens uw vakantie iets vervelends gebeurt, wilt u niet dat uw vakantieplezier erdoor wordt verpest. Geld gestolen, paspoort kwijt, enkel verzwikt… het kan u allemaal overkomen. Een reisverzekering kan gelukkig veel zorgen wegnemen. Goed om even na te gaan welke dekking u écht nodig heeft.

Het nut van een reisverzekering is dat u hulp krijgt wanneer u schade heeft. Dit gaat verder dan alleen het uitkeren van een schadebedrag, u krijgt ook hulp bij spoedgevallen. Moet u bijvoorbeeld naar een arts of een ziekenhuis en twijfelt u aan de betrouwbaarheid? Of is er iets mis aan het thuisfront en moet u onverwachts naar huis? De alarmcentrale van de verzekeraar staat 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u paraat. Zij regelen voor u wat er geregeld moet worden en als ze akkoord zijn, betalen ze ook de gemaakte kosten.

Eerste tip
Zet het nummer van de alarmcentrale alvast in uw mobiele telefoon!

Stel zelf uw reisverzekering samen

U kunt uw reisverzekering meestal zelf samenstellen, zo stemt u deze dus volledig af op uw situatie:

 • Heeft u een Europa- of Werelddekking nodig?
 • Gaat u tijdens uw vakantie een sport beoefenen?
 • Wilt u dat juridische hulp in het buitenland meeverzekerd is?
 • Gaat u met de auto op vakantie en wilt u kunnen rekenen op pechhulp?
 • Bestaat de kans dat uw reis vanwege bepaalde omstandigheden niet kan doorgaan of halverwege moet worden afgebroken? En wilt u dat de annulering gedekt is?

Dit zijn maar enkele voorbeelden van wat u allemaal kunt meeverzekeren. Uw verzekeringsadviseur kan u hierover uitgebreid adviseren.

Uw reis annuleren

We noemden zojuist al de annuleringsdekking. U staat er misschien niet direct bij stil, maar het kán natuurlijk gebeuren dat u door omstandigheden onverwachts niet op vakantie kunt of dat u uw reis halverwege moet afbreken. U bent bijvoorbeeld ziek geworden – zo ziek dat het niet meer verantwoord is om te reizen. Of een naast familielid is plotseling overleden. Was uw vakantie al geboekt en betaald, dan zou u normaal gesproken uw reissom geheel of gedeeltelijk kwijt zijn. Dankzij de annuleringsdekking loopt u dat risico in elk geval niet. Voorwaarde is wel dat u de annulering binnen zeven dagen na het boeken van uw reis meeverzekert, daarna kan het niet meer!

Wat is voordeliger: kortlopend of doorlopend?

U kunt natuurlijk voor elke vakantie een verzekering afsluiten, een zogenoemde kortlopende reisverzekering. Maar gaat u regelmatig op vakantie of een weekendje weg, dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger voor u. Dat is al het geval wanneer u twee à drie keer per jaar op vakantie gaat of erop uittrekt. Bang dat u een keer zult vergeten een reisverzekering af te sluiten? Met een doorlopende reisverzekering hoeft u zich daarover geen zorgen meer te maken.

Een goede voorbereiding is het halve werk

 • Maak een inpaklijst.
 • Neem noodkleding mee in uw handbagage (voor als uw koffer zoekraakt).
 • Neem uw EHBO-kit mee.
 • Denk aan de regels voor vloeistoffen.
 • Vergeet uw wereldstekker en adapters niet.
 • Gebruik bagagelabels.
 • Weeg thuis alvast uw bagage (in verband met het maximumgewicht).
 • Laat ruimte over voor aankopen tijdens uw reis (die wegen straks ook mee).
Deel artikel

Bel mij voor vrijblijvend advies

Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug (op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur).

Of bel ons op: 088 551 4444

Uw naam*
+40 jaar
100% onafhankelijk
+375.000
klanten gingen u voor
8.3
voor klantvriendelijkheid
12
kantoren in NL