Nu gesloten08:00 - 20:00
088 - 551 4444
Meestgestelde vragen

Een reisverzekering binnen Nederland: onnodig of handig?

ParticulierPersonen
Gepubliceerd op: 09 juli 2023
Leestijd: 3 minuten

Die welverdiende vakantie naar het buitenland of genieten van onze vrije dagen met prachtig weer! We kijken er allemaal naar uit. Vindt u een reis naar het buitenland zelf nog iets te spannend? Dan kunt u natuurlijk ook genieten van de (verborgen) parels in Nederland. Maar hoe zit het eigenlijk met een reisverzekering voor een binnenlandse trip? Veel klanten vragen zich af of een reisverzekering voor een vakantie in eigen land wel echt nodig is. Goede vraag! Als u minimaal één overnachting boekt binnen Nederland kan een reisverzekering zeker handig zijn. Lees hieronder verder waarom dit aan te raden is.

Waarom een reisverzekering binnen Nederland

Als u een reis boekt naar het buitenland, dan is een goede reis- en annuleringsverzekering vaak vanzelfsprekend. Maar ook voor een vakantie in Nederland is het nuttig om een (kortlopende) reisverzekering af te sluiten. Dan weet u namelijk zeker dat u goed verzekerd bent als er iets gebeurt. Natuurlijk is aan u de keuze om bepaalde dekkingen wel of niet af te sluiten.

Medische kosten

In Nederland heeft iedereen een basiszorgverzekering. Deze vergoedt medische kosten. Ook als u medische zorg nodig heeft tijdens uw vakantie in Nederland. De meeste reisverzekeringen met dekking voor medische kosten vergoeden ook de kosten voor het verplicht eigen risico van de basisverzekering. Sommige verzekeraars vergoeden ook het vrijwillige deel van het eigen risico. Zonder een reisverzekering betaalt u dit namelijk zelf. Daarnaast vergoedt een kortlopende reisverzekering vaak ook tandartskosten bij een ongeval. Dit zijn zaken die u kunt overwegen als u een reisverzekering afsluit.

Schade aan het verblijf

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u per ongeluk schade aan het vakantiehuisje of de hotelkamer veroorzaakt. Zeker als u reist met kinderen kunnen dat soort dingen gebeuren. Uw aansprakelijkheidsverzekering biedt hier geen dekking voor. Daarom is het slim om een reisverzekering af te sluiten die schade aan het verblijf wel vergoedt, ook in Nederland.

Vergoeding van bagage en spullen

Ook tijdens een vakantie in Nederland kunt u te maken krijgen met diefstal of schade van spullen. Bijvoorbeeld als u uw camera laat vallen of wanneer uw tas gestolen wordt in een onbewaakt ogenblik. Heel vervelend als dat gebeurt, maar met een reisverzekering wordt deze schade wel vergoed! En wist u dat ook fietsen verzekerd zijn bij onze kortlopende reisverzekering tot € 350,-? Handig, omdat veel mensen bij een vakantie in eigen land de fiets mee willen nemen.

Annuleringsverzekering

Voor iedere reis is het zonde als u deze door omstandigheden moet annuleren. Nog vervelender is het wanneer u de betaalde kosten niet terugkrijgt, omdat u hiervoor geen annuleringsverzekering heeft afgesloten. Moet u door een ernstige ziekte of overlijdensgeval van uzelf, huisgenoot of familielid (1e of 2e graad) uw reis annuleren of verzetten? Met een annuleringsverzekering kost dit in ieder geval niets extra.

Deel artikel

Bel mij voor vrijblijvend advies

Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug (op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur).

Of bel ons op: 088 551 4444

Uw naam*
+40 jaar
100% onafhankelijk
+375.000
klanten gingen u voor
8.3
voor klantvriendelijkheid
12
kantoren in NL