Nu gesloten08:30 - 16:00
088 - 551 4444
Meestgestelde vragen

Ik verwacht een baby, wat moet ik verzekeren?

ParticulierPersonen
Gepubliceerd op: 02 juli 2023
Leestijd: 3 minuten

Baby op komst? Of de geboorte net achter de rug? Momenten van geluk én momenten van ‘oeps’ zullen uw deel zijn! Maar dat wist u natuurlijk al, u heeft vast al uitgebreid op internet gekeken of een stapel boeken gehaald…

Maar heeft u ook over uw verzekeringen nagedacht? Misschien niet, u heeft het immers al zo druk met uw kersverse handenbindertje. Daarom praten wij u even bij.

Zorgkosten baby

Belangrijk: meld uw baby binnen 4 maanden na de geboorte aan bij uw zorgverzekering of bij die van uw partner. Schrijft u uw baby te laat in, dan draait u als ouder zelf op voor de gemaakte zorgkosten!

Bijna alle zorgkosten voor de baby vallen momenteel onder de basisdekking van uw zorgverzekering. Maar gaat het om uzelf, dan kan dat anders liggen. Bepaalde zorgkosten, bijvoorbeeld voor uw bevalling of uw herstel na de zwangerschap, worden alleen vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Goed om daar rekening mee te houden!

Inboedel babykamer

Heeft u een complete babykamer ingericht? Allerlei spullen aangeschaft, zoals een kinderwagen, een babyfoon, misschien een nieuwe camera om al die mooie momenten vast te leggen? Grote kans dat uw inboedelverzekering niet meer toereikend is. Het verzekerde bedrag is immers gebaseerd op uw ‘oude’ situatie, en reken maar dat de waarde van uw inboedel door al uw aankopen een stuk gestegen is. Maar geen nood, het verzekerde bedrag is gemakkelijk aan te passen. Eén telefoontje naar uw verzekeringsadviseur is voldoende.

Belangrijk is ook dat u de dekking buiten uw huis goed regelt. Bijvoorbeeld voor uw kinderwagen, die u uiteraard mee naar buiten zult nemen maar die als onderdeel van uw inboedel meestal slechts verzekerd is tot aan uw voordeur. Een zogenoemde buitenshuisdekking biedt uitkomst, u kunt deze dekking kiezen als aanvulling op uw inboedelverzekering.

Schade en conflict

Uw baby kan eerst nog maar weinig kapotmaken, zó actief is-ie immers nog niet… maar dat gaat snel veranderen. Zeker wanneer uw kindje straks kan lopen – én rennen! Veroorzaakt uw kind schade bij een ander, dan valt dat onder de dekking van uw aansprakelijkheidsverzekering. Heeft u die nog niet? Dan wordt het misschien tijd om zo’n verzekering te nemen.

Dat geldt ook voor de rechtsbijstandsverzekering, die de juridische kosten dekt bij een conflict. Misschien heeft u hier nooit behoefte aan gehad. Maar wat als u straks een hoogoplopend conflict krijgt door toedoen van uw kind, en er moet een advocaat aan te pas komen? Goed om hier ‘ns over na te denken. Heeft u al een rechtsbijstandsverzekering, dan moet u wel even de uitbreiding van uw gezin doorgeven.

Een onbezorgde toekomst voor uw kind

Bij de geboorte van uw baby staat het nieuwe leven centraal. Toch is het niet verkeerd om voor uzelf bijvoorbeeld eens aan een overlijdensrisicoverzekering te denken. Want mocht u iets overkomen en u komt te overlijden, dan wilt u wel dat uw gezin financieel goed verzorgd achterblijft. Wellicht is zo’n verzekering verstandig voor u. En laten we ook het opstellen van een (levens)testament niet vergeten – u kunt daarvoor een afspraak maken met de notaris.

Eén ding is zeker: u wilt niets liever dan een onbezorgde toekomst, zowel voor uzelf als voor uw baby!

Deel artikel

Bel mij voor vrijblijvend advies

Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug (op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur).

Of bel ons op: 088 551 4444

Uw naam*
+40 jaar
100% onafhankelijk
+375.000
klanten gingen u voor
8.3
voor klantvriendelijkheid
12
kantoren in NL