Nu gesloten08:00 - 20:00
088 - 551 4444
Meestgestelde vragen

Bel mij voor vrijblijvend advies

Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug (op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur).

Of bel ons op: 088 551 4444

Uw naam*

Europees schadeformulier

SAF Europees Aanrijdingsformulier

Uw naam*
Adres

Invullen Europees aanrijdingsformulier

Bent u met uw auto betrokken bij een ongeval of aanrijding? Vul dan altijd samen met de tegenpartij een schadeformulier in. Is de tegenpartij onbekend of is er een dier bij betrokken waarvan de eigenaar onbekend is? Vul dan ook het schadeformulier in.

U gebruikt hiervoor in Nederland en in het buitenland het Europees aanrijdingsformulier. SAA en de verzekeraar van de tegenpartij hebben deze informatie nodig voor de afhandeling van de schade.

Het invullen en ondertekenen van het schadeformulier betekent niet dat u of de tegenpartij schuld erkent. U geeft alleen de feitelijke situatie aan.

Schadeformulier in het buitenland
In alle EU-lidstaten, Zwitserland en een aantal landen rond de Middellandse Zee kan het Europees aanrijdingsformulier worden gebruikt. De inhoud van het formulier is identiek, de taal is alleen anders. Een buitenlands formulier kan in het Nederlands worden ingevuld. Het Nederlandstalige formulier kunt u ook in het buitenland gebruiken.

Schadeformulier opsturen
U kunt het ingevulde en ondertekende schadeformulier per post (postbus 9000 3007 AA Rotterdam) of per e-mail (schade@saa.nl) naar ons verzenden.

Tips bij het invullen van een schadeformulier

  • De voorkant van het schadeformulier vult u samen met de tegenpartij in. De gegevens van beiden kunt u op één formulier kwijt.
  • Lees de instructies op het formulier goed voordat u gaat invullen. Maak een proefschets van de situatie voordat u deze invult bij vraag 13.
  • Vul de gegevens (naam en adres) van eventuele getuigen in bij vraag 5 op het formulier. Dit kunnen ook familieleden of passagiers zijn.
  • Controleer of u én de tegenpartij het schadeformulier hebben ondertekend.
  • Nadat alles is ingevuld, inclusief handtekeningen, kunt u het originele formulier in tweeën splitsen. Zo hebt u beiden een eigen exemplaar. Hebt u een geprinte versie? Dan moet u beiden het formulier twee keer invullen.
  • De vragen op de achterkant kunt u thuis beantwoorden. Deze gegevens heeft uw verzekeraar nodig voor de administratie en voor de schadeafhandeling.
  • Maak een kopie van het formulier voor uw eigen administratie.
  • Stuur het formulier zo snel mogelijk naar ons op.
+40 jaar
100% onafhankelijk
+375.000
klanten gingen u voor
8.3
voor klantvriendelijkheid
12
kantoren in NL