Meestgestelde vragen

Bel mij voor vrijblijvend advies

Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug (op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur).

Of bel ons op: 088 551 4444

Uw naam*

Volmacht

Welkom bij SAA Assuradeuren

SAA Assuradeuren B.V. is het volmachtbedrijf van SAA. Wij werken samen met ruim 1100 assurantietussenpersonen en de advieskantoren van SAA.
Namens een groot aantal verzekeringsmaatschappijen accepteren en administreren wij verzekeringen. Ook behandelen wij een groot deel van de schades namens deze maatschappijen. Omdat wij bijna alles doen wat een verzekeringsmaatschappij doet, vormen wij een snelle schakel tussen u, deze maatschappijen en aangesloten assurantietussenpersonen.

Voor zowel particulieren als het midden- en kleinbedrijf bieden wij schade- en verzuimverzekeringen aan. Naast producten van de verzekeraars zelf, hebben wij ook SAA verzekeringen met eigen tarieven. Wij hechten waarde aan een hoge kwaliteit van dienstverlening en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA). De brochure van de NVGA over de gevolmachtigd agent vindt u hier.

De advisering van verzekeringen en ondersteuning bij schade vindt plaats bij de assurantietussenpersonen waarmee wij samenwerken en de advieskantoren van SAA. Zij geven een advies op basis van ongebonden bemiddeling en zijn volledig vrij in de keuze waar zij een verzekering onderbrengen.

NVGA

SAA Assuradeuren B.V. is lid van de Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA) en voldoet aan de normen en regels van de NVGA. Daarmee is de hoge kwaliteit van haar dienstverlening voor u gewaarborgd.

“De NVGA ziet het als haar taak om binnen- en buitenlandse verzekeraars te interesseren om als volmachtverzekeraar de Nederlandse markt te betreden. Meer verzekeraars betekent meer concurrentie. En concurrentie leidt tot gezonde marktwerking in de vorm van nieuwe producten en diensten én meer keuzemogelijkheden voor consumenten, bedrijven en instellingen.”

Quote van NVGA-voorzitter Ron Gardenier tijdens de Algemene Ledenvergadering NVGA op 10 april 2019.

Conflicterende belangen

Het kan voorkomen dat er conflicterende belangen (dreigen te) ontstaan tussen het volmachtbedrijf en het bemiddelingsbedrijf. Dit kan omdat het bemiddelingsbedrijf de belangen van de klant behartigt, terwijl het volmachtbedrijf juist handelt namens verzekeraars. SAA volgt dan een specifiek beleid.

Sanctiewetgeving

Bij SAA nemen we de naleving van sanctiewetgeving uiterst serieus. Het is essentieel voor ons bedrijf om te voldoen aan alle wettelijke vereisten met betrekking tot volmachtverzekeringen. Hieronder vindt u een overzicht van onze aanpak en de stappen die we ondernemen om ervoor te zorgen dat we aan deze vereisten voldoen.

Preventietips

Als u schade heeft, doen wij er alles aan om u goed te helpen. Maar soms is voorkomen beter dan repareren. Daarom hebben wij voor u een aantal preventietips.

Schade melden

Wilt u schade melden? Wij staan voor u klaar.

Onze schadebehandeling

Wij begrijpen dat u graag wilt weten wat er gebeurt na uw schademelding. Via onderstaande knop kunt u inzien wat u kunt verwachten.

Schade-expert

Wat gebeurt er als wij een schade-expert of herstelbedrijf inschakelen?

Doelgroepen

Alle verzekeringsproducten zijn (extra) geschikt voor bepaalde doelgroepen. SAA heeft voor u omschreven voor welke doelgroepen de verzekeringen wel en juist niet geschikt zijn.

Wat betaalt u?

Wij geven u graag duidelijkheid over kosten die in rekening worden gebracht bij het verlengen, aanvragen of wijzigen van uw verzekering.

Verzekeringskaarten

Wij vinden het belangrijk dat u in één oogopslag de belangrijkste kenmerken van een verzekering ziet.

Verzekeringsvoorwaarden

Op zoek naar polisvoorwaarden? Wij maken het u gemakkelijk in een overzicht.

Klachten

Wij werken graag met uw feedback. Mocht u klachten hebben, laat het ons gerust weten.

Reactie termijnen

Wij geven graag duidelijkheid over hoelang het maximaal duurt voor u een reactie ontvangt. Onze standaard reactietermijnen kunt u hieronder nalezen. Bij onvoorziene situaties zoals storm, natuurgeweld of rampen kan de reactietermijn langer zijn.

 • Heeft u een vraag over uw bestaande of een nieuwe verzekering?
  Binnen maximaal 5 werkdagen worden uw vragen over bestaande en nieuwe verzekeringen beantwoord.
 • Heeft u een nieuwe verzekering aangevraagd?
  Binnen maximaal 5 werkdagen krijgt u de bevestiging of een nieuwe verzekeringsaanvraag wordt geaccepteerd
 • Wilt u uw bestaande verzekering wijzigen?
  Binnen maximaal 5 werkdagen wijzigen we na uw opdracht uw lopende verzekering
 • Wanneer ontvangt u het polisblad van uw verzekering?
  Binnen maximaal 8 werkdagen na acceptatie van uw verzekeringsaanvraag of wijziging ontvangt u uw nieuwe polisblad (waaronder ook een nieuw verzekeringsbewijs als dat van toepassing is).
 • Wilt u uw verzekering beëindigen?
  Binnen 10 werkdagen bevestigen wij de ontvangst van uw verzoek tot beëindiging van uw verzekering
 • Heeft u een schade gemeld?
  Wij bevestigen binnen 5 werkdagen de ontvangst van de schademelding en laten u weten welke informatie we nodig hebben voor de behandeling van het schadedossier.
 • Heeft u recht op schadevergoeding?
  Binnen maximaal 5 werkdagen, nadat alle informatie beschikbaar is om uw schadeclaim definitief te beoordelen, wordt uw mogelijke schade-uitkering uitbetaald
 • Heeft u een klacht?
  Binnen maximaal 3 werkdagen nemen wij uw klacht in behandeling en ontvangt u een bevestiging van ons.

SAA Assuradeuren B.V. heeft volmacht van de volgende verzekeraars

+40 jaar
100% onafhankelijk
+375.000
klanten gingen u voor
8.3
voor klantvriendelijkheid
12
kantoren in NL