Nu gesloten08:30 - 16:00
088 - 551 4444
Meestgestelde vragen

Past uw huidige overlijdensrisicoverzekering nog wel bij u?

ParticulierPersonen
Gepubliceerd op: 20 september 2023
Leestijd: 2 minuten

U heeft een overlijdens­risico­verzekering lopen en vraagt zich af of deze verzekering nog wel bij u past? De premies zijn al langere tijd aan het dalen. Het kan dus aantrekkelijk zijn om uw lopende verzekering te beëindigen en een nieuwe overlijdens­­risico­­verzekering af te sluiten (het zogenaamde oversluiten). Wij berekenen graag uw mogelijke premievoordeel en helpen u met het kiezen van de best passende verzekering in uw situatie.

Waardoor zijn de premies van de nieuwe verzekeringen gedaald?

De daling is voor een groot deel toe te schrijven aan een drietal ontwikkelingen.

 

We worden steeds ouder

Wij worden met zijn allen gemiddeld steeds ouder. Hierdoor worden de verzekeringen die uitkeren bij overlijden steeds goedkoper.

Meer transparantie

Via internet zijn de premies van veel overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken. Dit komt de transparantie en de onderlinge concurrentie van verzekeraars ten goede.

Provisieverbod

Door het sinds 1 januari 2013 ingestelde provisieverbod zijn de kosten voor provisie als onderdeel van de premie vervangen door advies- en bemiddelingskosten buiten de premie.

Verschillende looptijden

  • Bij een gelijkblijvende overlijdens­risico­verzekering blijft het verzekerde bedrag gedurende de gehele looptijd gelijk.
  • Bij een lineair dalende overlijdens­risico­verzekering daalt jaarlijks het verzekerde bedrag met een gelijk bedrag.
  • Bij een annuïtair dalende overlijdens­risico­verzekering daalt jaarlijks het verzekerde bedrag op basis van de door u gekozen annuïteit (bijv. 5 of 6%).

Erfrenteverzekering

Bij een erfrenteverzekering vindt bij overlijden van de verzekerde de uitkering plaats in de vorm van een vast bedrag dat periodiek (elke maand, kwartaal, half jaar of zelfs jaar) aan de nabestaanden wordt uitgekeerd. Wat u dus verzekert op een erfrente is een (netto)inkomen in de vorm van een periodieke uitkering.

Deel artikel

Bel mij voor vrijblijvend advies

Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug (op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur).

Of bel ons op: 088 551 4444

Uw naam*
+40 jaar
100% onafhankelijk
+375.000
klanten gingen u voor
8.3
voor klantvriendelijkheid
12
kantoren in NL