Nu gesloten08:00 - 20:00
088 - 551 4444
Meestgestelde vragen

Maak gebruik van uw overwaarde.

ParticulierWonen
Gepubliceerd op: 09 januari 2024
Leestijd: 1 minuut

Dat de huizenprijzen de afgelopen jaren zijn gestegen, is voor u vast geen verrassing. Als u zelf al een koopwoning heeft, is dat in uw voordeel. De kans is namelijk groot dat de waarde van u hypotheek lager is dan de waarde van uw woning. Er is dan sprake van overwaarde.

Als u nadenkt over het kopen van een nieuwe auto, het verbouwen van uw woning of het uitbreiden van uw pensioeninkomen mag u de overwaarde hiervoor gebruiken. U kiest dan voor een eenmalige of maandelijkse opname. Ook is het mogelijk om de overwaarde-uitkering te gebruiken voor het betalen van uw woonlasten. Hierdoor blijft u gunstig in uw huis wonen zonder dat uw woning hoeft te verkopen.

Voor gepensioneerden is het vaak wat lastiger om voor de overwaarde in aanmerking te komen. Dit heeft te maken met de dalende inkomsten vanaf het moment dat iemand met pensioen gaat. Gelukkig zijn er voor gepensioneerde huizenbezitters wel speciale hypotheken in de markt die meer maatwerk bieden dan een standaard hypotheek dat doet. Deze hypotheken geven gepensioneerden meer mogelijkheden om toch in aanmerking te komen voor een overwaarde-hypotheek.

Deel artikel

Bel mij voor vrijblijvend advies

Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug (op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur).

Of bel ons op: 088 551 4444

Uw naam*
+40 jaar
100% onafhankelijk
+375.000
klanten gingen u voor
8.3
voor klantvriendelijkheid
12
kantoren in NL