Nu gesloten08:00 - 20:00
088 - 551 4444
Meestgestelde vragen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een huis?

ParticulierWonen
Gepubliceerd op: 15 november 2023
Leestijd: 2 minuten

Denkt u er over na om een huis te kopen of bent u al actief op zoek naar een koopwoning? Dan kan het zijn dat er een hoop vragen bij u rijzen. Er komt namelijk een hoop kijken bij het kopen van een huis en u moet in korte tijd een boel zaken regelen. Om u te hulp te schieten hebben wij een overzicht voor u gemaakt. Zo weet u waar u aan toe bent en wat er allemaal komt kijken bij het kopen van uw eerste huis. Heeft u nog vragen na het lezen van alle informatie?

Budget bepalen

Allereerst is het belangrijk om na te gaan hoeveel geld u kunt lenen en of u eigen geld kunt èn wilt inzetten bij de aankoop van uw huis. Dit wordt een hypotheek genoemd en deze lost u net zo lang af tot het gehele hypotheekbedrag is terugbetaald. Als u eigen geld inzet wordt het te lenen hypotheekbedrag wat u nodig heeft lager.

Nationale Hypotheek Garantie

Daarnaast is het waardevol om te kijken of u een hypotheek kunt afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hiermee worden eventuele financiële risico’s van een koopwoning beperkt. Als u de hypotheek niet meer kunt opbrengen, bijvoorbeeld vanwege een echtscheiding of werkloosheid, helpt NHG waar mogelijk om uw hypotheek weer betaalbaar te maken. Voor meer informatie zie de site over de Nationale Hypotheek Garantie.

Deel artikel

Bel mij voor vrijblijvend advies

Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug (op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur).

Of bel ons op: 088 551 4444

Uw naam*
+40 jaar
100% onafhankelijk
+375.000
klanten gingen u voor
8.3
voor klantvriendelijkheid
12
kantoren in NL