Nu gesloten08:00 - 20:00
088 - 551 4444
Meestgestelde vragen

Bel mij voor vrijblijvend advies

Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug (op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur).

Of bel ons op: 088 551 4444

Uw naam*

Preventie tips

Waterschade

 1. Waterschade voorkomen en verzekerd zijn: praktische tips en advies
  Waterschade kan aanzienlijke problemen veroorzaken en leiden tot kostbare reparaties. Om ervoor te zorgen dat uw huis droog blijft en u goed verzekerd bent, delen we in dit artikel praktische tips om waterschade te voorkomen en bieden we advies over het verzekeren van waterschade. Door preventieve maatregelen te nemen en de juiste verzekering te hebben, kunt u met een gerust hart genieten van een veilige en waterdichte woning.
 2. Controleer de buitenmuren
  Inspecteer regelmatig de buitenmuren en voegen van uw huis. Scheurtjes in de buitenmuren kunnen lekkages veroorzaken, vooral tijdens vorstperiodes. Laat eventuele scheuren tijdig repareren om verdere schade te voorkomen.
 3. Houd uw dak waterdicht
  Jaarlijkse inspectie van uw dakbedekking is van vitaal belang om waterschade te voorkomen. Controleer op losse of verschoven dakpannen en zorg ervoor dat de dakgoten schoon zijn. Verwijder bladeren en ander vuil regelmatig om verstoppingen te voorkomen. Let ook op de schuimrubberen rand rond uw dakramen en vervang versleten schuimrubber tijdig.
 4. Controleer de afvoer van uw dak
  Verstopte dakgoten en afvoeren kunnen lekkages veroorzaken. Reinig regelmatig de dakgoten van bladeren en mos. Overweeg het gebruik van boldraadroosters of bladvangers om verstoppingen te voorkomen. Installeer een ontlastputje aan de onderkant van de regenpijp, zodat het water kan weglopen als het riool overbelast is.
 5. Let op lekkage via ramen
  Controleer uw ramen regelmatig op lekken en vocht tussen de lagen, vooral als u dubbel glas heeft. Laat beschadigde ramen repareren of vervangen om waterschade te voorkomen. Overweeg isolerend glas voor een betere bescherming.
 6. Leg een vegatatie-dak aan
  Een vegatatie-dak, of een groen dak biedt niet alleen bescherming tegen wateroverlast, maar heeft ook andere voordelen, zoals wateropvang en verkoeling van uw huis. Controleer of uw dakconstructie geschikt is voor beplanting en plaats een wortelwerende laag om schade aan de waterdichte laag te voorkomen.
 7. Gebruik uw tuin
  Maak optimaal gebruik van uw tuin om wateroverlast te voorkomen. Beperk het gebruik van tegels en zorg voor voldoende groen. Creëer lagere delen waar water tijdelijk kan worden opgevangen, zoals een regenwatervijver. Installeer een regenton of regenwaterschutting om overtollig regenwater op te vangen en te hergebruiken in drogere periodes.
 8. Verzekering tegen waterschade
  Een goede verzekering is essentieel om financiële bescherming te bieden tegen waterschade.

Reisverzekering

 1. Verspreid uw bezittingen
  Als u reist met meerdere koffers en tassen, is het verstandig om uw kleding en geld te spreiden. Op die manier voorkomt u problemen als een van uw bagagestukken zoekraakt en vertraagd aankomt op uw vakantiebestemming. Wanneer u tijdens uw vakantie op pad gaat, is het raadzaam om uw waardevolle spullen te verdelen over verschillende tassen.
 2. Bescherm uw waardevolle spullen
  Als u op (vlieg)vakantie gaat, is het verstandig om kostbare spullen altijd in uw handbagage te bewaren. Vermijd het vermelden van adresgegevens op uw bagagelabel, zodat onbevoegden niet gemakkelijk uw adres kunnen achterhalen en weten dat u niet thuis bent. Overweeg ook het afsluiten van een Doorlopende reisverzekering met bagagedekking om uw bagage te beschermen tegen diefstal.
 3. Controleer uw auto voor vertrek
  Autopech tijdens uw vakantie kan erg vervelend zijn. Zorg ervoor dat u de module Vervoer en verblijf hebt afgesloten bij uw reisverzekering en laat uw auto controleren voordat u op autovakantie gaat. Zorg ervoor dat u de nodige veiligheidsuitrusting, zoals een gevarendriehoek en gele hesjes, in uw auto heeft. Controleer ook of een alcoholtest verplicht is in de landen waar u doorheen rijdt. Neem voldoende rust tijdens het rijden en rijd niet vermoeid. Het is raadzaam om maximaal twee uur aaneengesloten te rijden.
 4. Zorg voor een veilig thuis
  Het voorkomen van schade tijdens uw vakantie begint al voordat u vertrekt. Neem maatregelen om uw huis veilig achter te laten. Sluit bijvoorbeeld altijd uw gordijnen, vraag uw buren om regelmatig uw huis te controleren en post op te ruimen, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Vergeet niet om uw vriezer en koelkast leeg te maken om eventuele waterschade bij stroomuitval te voorkomen.
 5. Wees voorzichtig met social media
  Het delen van vakantiefoto’s en statusupdates via social media is leuk, maar het kan ook een keerzijde hebben. Inbrekers maken namelijk ook gebruik van social media en kunnen gemakkelijk achterhalen of u wel of niet thuis bent. Denk dus goed na over wat u wel en niet online plaatst.Deze tips helpen u om uw vakantie zorgeloos door te brengen en mogelijke problemen te voorkomen. Vergeet niet om een passende reisverzekering af te sluiten via SAA Verzekeringen, zodat u kunt genieten van een welverdiende rust zonder onnodige zorgen.

Anti-inbraak

 1. Bouw een goede band op met je buren
  Sociale controle in de buurt is van groot belang. Maak gebruik van een wijk-app om contact te houden met je buren. Op deze manier kunnen jullie elkaar waarschuwen als er iets verdachts gebeurt. Een oplettende buur kan vaak inbrekers afschrikken.
 2. Laat je huis bewoonbaar achter
  Creëer de illusie dat er altijd iemand thuis is. Zet bijvoorbeeld een koffiekopje op tafel of maak gebruik van een tijdschakelaar om de lampen in te schakelen als het donker wordt. Vraag je buren om ’s avonds de gordijnen te sluiten en het koffiekopje te verplaatsen. Hierdoor lijkt het alsof er altijd iemand aanwezig is, wat inbrekers afschrikt.
 3. Volg je gevoel
  Vertrouw altijd op je intuïtie. Als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt, zoals een verdacht persoon in de buurt, aarzel dan niet om de politie te bellen. Het is beter om een verdachte situatie te melden dan achteraf spijt te hebben. De politie is getraind om met dergelijke situaties om te gaan.
 4. Let op tekens en ongebruikelijke voorwerpen
  Inbrekers maken vaak gebruik van markeringen om te controleren of iemand recentelijk thuis is geweest. Let daarom goed op ongewone tekens of voorwerpen, zoals een kruisje op de bel of een doosje tegen de voordeur. Spreek ook onbekende voorbijgangers aan om te laten zien dat je ze hebt opgemerkt.
 5. Maak het inbrekers niet te makkelijk
  Sluit altijd ramen en deuren, zelfs als je maar voor een korte tijd weggaat. Zorg voor voldoende verlichting in en rondom je huis, want inbrekers werken het liefst in het donker. Verstop geen (reserve)sleutels op “geheime” plekken, zoals onder de deurmat. Geef je sleutels in plaats daarvan aan iemand die je vertrouwt.
 6. Wacht even met social media
  Het is verleidelijk om tijdens je vakantie foto’s en updates te delen op sociale media, maar hierdoor geef je inbrekers onbedoeld informatie over je afwezigheid. Plaats vakantiekiekjes pas na je terugkeer om te voorkomen dat je huis een gemakkelijk doelwit wordt.
 7. Houd sleutels op veilige afstand
  Laat je sleutels niet aan de binnenkant van de deur zitten, zelfs niet als je thuis bent. Inbrekers kunnen slimme methoden gebruiken, zoals het boren van gaatjes.Bouw een sterke band met je buren, laat je huis bewoonbaar achter, vertrouw op je intuïtie, let op ongewone tekens en voorwerpen, sluit ramen en deuren goed, wees voorzichtig met social media en houd je sleutels veilig. Samen kunnen we inbraken voorkomen.

Zonnepanelen

 1. Kies voor een erkend installatiebureau
  Schakel een erkend installatiebureau in voor de installatie, het onderhoud en de inspectie van uw zonnepanelen. Dit zorgt voor een professionele aanpak en minimaliseert risico’s.
 2. Zorg voor een gedegen plan van aanpak
  Vraag de installateur om een plan van aanpak waarin alle aspecten van de installatie worden beschreven. Dit omvat onder andere de plaatsing, bedrading en bevestiging van de zonnepanelen.
 3. Voldoe aan het programma van eisen (PVE)
  Zorg ervoor dat de installatie voldoet aan het programma van eisen dat is opgesteld door de verzekeraar voor uw zonnepanelen. Dit waarborgt de veiligheid en kwaliteit van het systeem en geeft u de benodigde dekking.
 4. Controleer het isolatiemateriaal van het dak
  Het isolatiemateriaal van het dak kan invloed hebben op de veiligheid van de zonnepanelen. Zorg ervoor dat het isolatiemateriaal geschikt is voor de installatie en geen brandgevaar oplevert. Raadpleeg uw verzekeraar voor specifieke richtlijnen.
 5. Laat een constructieberekening uitvoeren
  Een constructieberekening is essentieel om te bepalen of het dak de zonnepanelen kan dragen. Laat een deskundige deze berekening uitvoeren, volgens de eisen van de verzekeraar, om structurele problemen en mogelijke schade te voorkomen.
 6. Bespreek de risico’s met ons
  Neem contact op met ons om de risico’s van de zonnepanelen te bespreken.Met deze preventietips en de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u veilig gebruikmaken van zonne-energie en uw investering in zonnepanelen beschermen.
+40 jaar
100% onafhankelijk
+375.000
klanten gingen u voor
8.3
voor klantvriendelijkheid
12
kantoren in NL