SAA - Blog Zakelijk

Pandverhuur

Het verhuren van panden

Patrick den Hertog  Door: Patrick den Hertog  |  20 augustus 2020  |  Leestijd: 1 minuut

Komt uw pand (gedeeltelijk) leeg te staan? Of gaat u (een deel van) uw bedrijfsruimte verhuren? Raadpleeg dan zeker uw polisvoorwaarden en tref op voorhand een aantal maatregelen. Leegstaande en verhuurde gebouwen zijn voor verzekeringsmaatschappijen namelijk een groter risico.

Wat zijn de risico's?
De kans op schade, zoals brand, inbraak of productie van verdovende middelen, neemt toe als een pand leeg staat of verhuurd wordt. Dat is ook de reden dat verzekeringsmaatschappijen beperkingen hebben opgenomen in de polisvoorwaarden. Het is daarom belangrijk dat uw verzekeraar op de hoogte is van het gebruik van het pand. Voorbeelden hiervan zijn leegstand of antikraak van het verhuurde pand. Afhankelijk van de wijziging kunnen er aanvullende voorwaarden en preventiemaatregelen door de verzekeringsmaatschappij worden geëist. Om te voorkomen dat uw verzekeraar een aanspraak op schadevergoeding afwijst, is ons advies om een wijziging tijdig aan ons door te geven. Hieronder volgen voorbeelden van risico’s die groter worden bij leegstand en verhuur.

Bij leegstand spelen de volgende risico’s een rol:
Produceren drugs, brandstichting en verpaupering.

Bij (gedeeltelijke) verhuur spelen de volgende risico’s een rol:  
Vandalisme, produceren drugs, verpaupering, inbraak, brandstichting, bevriezing van waterleidingen, diefstal van bijvoorbeeld koperen leidingen.

Gaat u een pand verhuren? Geef dit zo snel mogelijk aan ons door.
De dekking van de verzekering wordt bij leegstand beperkt en kan bij verhuur beperkt worden. Ook gelden er vaak andere premies. Daarom is het belangrijk dat u de leegstand of verhuur zo snel mogelijk aan ons doorgeeft. Maar ook als zaken zoals het pandgebruik of de bouwaard van het pand wijzigen, dienen we dat zo snel mogelijk te weten. Wij kunnen dan uw polisvoorwaarden en clausules voor u controleren en beoordelen of de wijziging consequenties heeft voor uw dekking.


Heeft u nog vragen?

Komt uw pand binnenkort leeg te staan of bent u van plan om uw pand te verhuren? Neem gerust contact op voor een persoonlijk advies. 

Patrick, Teamleider Accountmanagement Zakelijk


Uw sessie verloopt binnenkort. U wordt binnen {{countDown}} seconden automatisch uitgelogd.